ספר אורחים

| מתכונים | כתבו עלינו | מאמרים | | צור קשר | מוצרים

|

דף הבית
המלץ עלינו לחבר | צור קשר | הוספה למועדפים   הצטרף לעמוד שלנו בס"ד

 

 

עיתון קול הפסגה כותב

 

ביום העצמאות ה 63 למדינת ישראל כתבת העיתון של פסגת זאב בקשה מאליהו לעשות מעשה סמבולי שיזכה את שוקולין בכתבה בעיתון. אליהו מייד נרתם לרעיון והחליט לתרום לחיילי מחסום חיזמה עוגה תלת מימדית בצורת דגל ישראל. עוגת דגל נוספת נתרמה גם לבית הכנסת המרכזי בית יצחק בפסגת זאב, לפניכם הכתבה

 

  חוגגים עצמאות בבית יצחק בית יצחק יום העצמאות במחסום חיזמה  

 

בערב יום העצמאות, הגיע הקונדיטור אליהו אלבז מ "שוקולין אפיית גורמה" למחסום חיזמא והביא לחיילים במחסום עוגה ענקית לכבוד יום העצמאות המופתעים קיבלו אותו כמובן בשמחה. השמחה והאהבה ששררה במחסום גרמה לאלבז לאפות עוגה נוספת ליום העצמאות והפעם הביא אותה לבית הכנסת "בית יצחק", שחגג בערב יום העצמאות עם מתפלליו בריקודים ובשירה עד השעות המאוחרות של הלילה.
גם שם כולם התפעלו מהטעם המדהים של העוגה.
אליהו אלבז מתגורר עם אשתו וילדיו בפסגת זאב.
בעקבות לימודי המלונאות והקונדיטוריה שלו, עזב  אליהו אלבז את הארץ בשנת 2000 לטובת עיר האורות.
בפריז, שם התמחה בקונדיטוריות גורמה ולמד בין היתר אצל השף פייר ארמה, והתמחה בקונדיטורית "רוקקו" ו "לה דורה" תוך כדי לימודים והרבה מאוד עוגות, הכיר אלבז את אשתו שהגיעה לפריז מארה"ב ואז עברו שניהם ללוס אנג'לס שם פתח אלבז קונדטוריה משלו.

 לפני שלוש שנים הגעגועים לארץ הכריעו והם עלו עם בתם הקטנה, ולפני שנתיים שכרו דירה בפסגת זאב.

אליהו אלבז עובד דרך מטבח מקצועי שמייצר את העוגות ומוכר אותם.
הוא מתמחה בעוגות גורמה וטוען לסודות מקצועיים שלמד בפריז הכוללים טכניקות וצורת עבודה, מיוחדים שמביאים לעוגות אווריריות, טעימות לא מתוקות מידי ולא כבדות וזאת תוך כדי שימת לב לעיצוב ולתכנון.
אחרי שאלבז גילה כל כך הרבה פטריוטיזם ביום העצמאות, ביקשנו ממנו לגלות קצת אחווה עם תושבי השכונה ולשתף בחלק מהידע שלו לטובת האופים הביתיים. לאחר לחץ מתון, אליהו אלבז נענה:
טיפ ראשון לגבי עוגת גבינה: כדי לאפות את העוגה שתצא ישרה לאחר האפייה ולא עם עמקים וגבעות, צריך להוציא אותה 10 דקות לפני סיום האפייה. עם סכין מנתקים את העוגה מהדפנות ואז מחזירים אותה להמשך האפייה.
טיפ שני לעוגת שמרים: להשתמש תמיד בשמרים טריים. כך העוגה אמנם לא תשמר לאורך זמן אבל תהיה טרייה וטעימה יותר

   

 

 

שרה בוכניק כותבת

 

לכבוד שבועות בעלי הפתיע עם עוגת מוס מדהימה. בהתחלה לא הבנתי מדוע הוא קונה עוגה הרי זהו התחום שלי. אבל, מסתבר שהוא שמע על שוקולין המלצות טובות והחליט להפתיע. העוגה היתה מדהימה. טעימה להפליא ומורגש שהיא עשויה מחומרים איכותיים. החלטנו שמהיום ואליך שוקולין הוא יעד מועדף עבורינו (אתר תגובות).

   

 

 

 

yael writes

 
 

This is the simply the best cake I have ever had, could not stop eating it. If you are thinking whether or not to try them, just go for it -- you will not be disappointed !!

   

 

 

כל הזכויות שמורות © שוקולין 2012